scherm

Voor KWS leveren wij:

3 Mobile Barriers op de Jisperdijk in Neck, 

 

Kadeverbetering Jisperdijk

 

We gaan de kade verbeteren van de Jisperdijk tot de Zwarteweg.

Wat gaat er gebeuren?

Om de Jisperdijk en Zwarteweg te laten voldoen aan de gestelde hoogte- en stabiliteitseisen, wordt langs de boezemzijde van de Jisperdijk een kunststof damwand geplaatst. De weg, inclusief wegconstructie, wordt per vak verwijderd, opgehoogd met 10 tot 30 centimeter grond en vervolgens weer aangelegd. Langs de Zwarteweg concentreren de werkzaamheden zich op de grondaanvulling van de berm aan de polderzijde van de dijk. De Zwarteweg wordt op enkele plaatsen opgehoogd.

Waar vindt het project plaats?

Het project vindt plaats aan de Jisperdijk en de Zwarteweg in de gemeente Wormerland.

Wanneer vindt het project plaats en hoe lang gaat het duren?

Eind mei heeft aannemer KWS de opdracht gekregen het werk aan de Jisperdijk en Zwarteweg uit te gaan voeren. Hierna is de aannemer volop gestart met de voorbereidingen en inplannen van de werkzaamheden. Op 14 juni was er een inloopavond in het Dorpshuis Wormerland te Neck. Op deze avond kon u zien wat er met de dijk en de weg gaat gebeuren, hoe aannemer KWS het gaat uitvoeren en wanneer dit gebeurt

Vanaf 3 juli tot en met eind december 2017 wordt de Jisperdijk voor al het verkeer afgesloten, met uitzondering voor verkeer van aanwonenden van het werkgebied. Tijdens de uitvoering blijven de Jisperdijk nummer 1 t/m 7 vanuit Jisp of Neck voor de aanliggende bewoners, bedrijven en melkwagens bereikbaar. De Zwarteweg blijft vanaf de Neckerbrug tot en met de Kanaaldijk bereikbaar.

Fietsers worden omgeleid via de "Witte brug" tegenover Jisperdijk nummer 5, via de Oosterdwarsweg naar de Noorderweg. Omleiding voor brommers en scootmobielen is via het Jisperpad naar de Kanaaldijk naar Purmerend of terug. Fietsers kunnen hier ook gebruik van maken.

De dienstregeling voor buslijn 121 blijft ongewijzigd. Vanaf medio juli vervalt bushalte Jisperdijk 3 en rijdt de bus via een aangelegde noodbrug over de Ringvaart en vervolgt zijn weg via de Noorderweg/Oosterdwarsweg. Dit geldt dan ook voor de nood- en hulpdiensten.